GRATIS
.: Sommer Musik
.: Konkurrencer
.: Netradio
.: Gratis Gaver
.: TV Guide
.: Lån Penge
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
.: Find Priser
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | Film-Klip.dk | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: P-piller kan reducere risikoen for leddegigt
Kvinder, der spiser p-piller, synes at have en reduceret risiko for at udvikle leddegigt, viser en ny svensk forskning..
.: Kæmpe atlas over kræftpatienters overlevelse kan føre til ny medicin
Forskere kan på baggrund af nyt studie lave prognoser for patienters overlevelsesmulighed for kræft baseret på genernes udtryk. Det skulle gerne føre til ny medicinudvikling, lyder det fra forskerne..
.: Rigshospitalets protestbrev får bred opbakning
Klinikledelserne på Rigshospitalet får opbakning fra kollegaer, Lægeforeningen, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen i deres protestbrev mod nedskæringer på hospitalerne..
.: PLO går stadig efter OK-aftale med regionerne
PLO går fortsat efter at indgå en aftale om en ny overenskomst med regionerne. Freitag konstaterer, at både PLO og RLTN ser mulighed for at lande en god aftale. .
.: Sundheds­platformen koster psykiater syv timer ekstra per patient
En tidsmåling, som Peter Handest, overlæge fra Psykiatrisk Center Nordsjælland, har lavet, viser, at han nu bruger tre gange så lang tid på at skrive journalnotater ind i Sundhedsplatformen, som han tidligere brugte på at diktere. Hvor han skønsmæssigt før brugte tre timer på at diktere et udredningsforløbs samlede notater, bruger han nu 10 timer. .
.: Rystet lægepar: Fejl i Sundhedsplatformen førte til livsfarlig dobbeltordination
Region Hovedstaden har stadig ikke løst problemet med, at Sundhedsplatformen fordobler ordinationer til Det Fælles Medicinkort, selvom det allerede blev kendt under implementeringen på Herlev og Gentofte Hospital for et år siden. I psykiatrien, der senest har fået it-systemet indført, har lægepar oplevet, at systemet bragte en plejehjemsbeboer i fare..
.: Det postfaktuelle angreb på lægers autoritet
De kendsgerninger, som sundhedsmyndighederne er bygget op om, har svære vilkår i en tid, hvor falske og misvisende informationer florerer digitalt. Den postfaktuelle omgang med viden er en ‘gedigen udfordring’, vurderer professor, mens andre eksperter peger på, at søgen efter alternativ viden er udtryk for, at sundhedsvæsenet ikke har kapacitet til at imødekomme alle patientens behov..
.: Lars Henrik Jensen: »Jeg har været nødt til at gentænke min lægerolle«
Hurtige nyheder og vidensudveksling på de sociale medier udfordrer den konservatisme, som ifølge overlæge Lars Henrik Jensen kendetegner den lægefaglige kommunikation. Personligt har han set sig nødsaget til at gentænke sin egen lægerolle for at bevare den gode relation til patienterne og undgå tab af autoritet..
.: »Patienter, som har mistet troen på systemet, kommer slet ikke«
Praksislæge Rasmus Nørøxe mener ikke, at skepsis og kritiske spørgsmål fra patienterne skal tolkes som udtryk for, at tilliden til sundhedsvæsenet er på retræte. Patienter har alle dage søgt viden fra alternative kilder, og lægens opgave er at uddanne dem til at navigere i den jungle af informationer, de bevæger sig rundt i, siger han..
.: Den nordjyske talentfabrik
Claus Brøckner Nielsen, der for to år siden blev lægefaglig direktør for Regionshospital Nordjylland, har måttet slås med flere ’lortesager’ med hospitalets læger i pressen, men det skal være slut nu. Udvikling skal være mantraet for de ansatte, mener den lægefaglige direktør. Uddannelse, forskning og faglighed skal i topklasse, og hospitalet skal være en talentfabrik..
.: Spænding på plakaten
I løbet af efteråret skal en række tunge beslutninger træffes, og afgørelserne kan få vidtrækkende konsekvenser for både sundhedsprofessionelle og for syge danskere..
.: Politisk krav kan lukke flere afdelinger i b&u-psykiatrien
Vi har brug for en debat om, hvorvidt indlæggelse på åbent eller lukket afsnit er at foretrække..
.: Det var så den sommer!
Efteråret kan kun blive bedre trods flere udfordringer på sundhedsområdet, mener Torben Mogensen..
.: Her er protestbrevet fra klinikledelserne på Rigshospitalet
Der er ikke råd til alle nye dyre behandlinger, lyder det fra klinikledelserne på Rigshospitalet i en udtalelse. Politikerne må prioritere..
.: Kræftens Bekæmpelse er tilfreds med indgreb fra Sundhedsministeren
Nu er det slut med at lade stå, når kræftpatienter ikke bliver behandlet til tiden, mener direktør Leif Vestergaard fra Kræftens Bekæmpelse..
.: Sundhedsminister strammer op efter overskridelser af kræftpatienters ventetider
Ellen Trane Nørby indfører en skærpet indberetningspligt for overskridelser af de maksimale ventetider..
.: Kræftforskere løber tør for patienter
Antallet af forsøg med immunterapi stiger så hurtigt, at det kan svært at finde patienter nok..
.: 100-årige indkaldes til screening for livmoderhalskræft
På landsplan skal ca. 1.000 kvinder over 100 år i 2017 have et engangstilbud om test for HPV. Alene i Region Hovedstaden vil ca. 300 kvinder over 100 år i de kommende måneder få et engangstilbud om at blive screenet for livmoderhalskræft. .
.: Alternativ behandling af kræft forbundet med højere risiko for død
Kræftpatienter, der vælger alternativ behandling, har langt lavere overlevelse, viser nyt studie..
.: Regioner søger fælles strategi for finansiering af lægers efteruddannelse
Regionernes sundhedsdirektører har sat gang i en proces for at finde frem til ny form for finansiering af lægers efteruddannelse. Medicinrådets habilitetskrav har sat gang  nødvendig og mere generel diskussion, mener Hanne Rolighed Christensen, der er formand for Tværregionalt forum for koordination af medicin..
.: Vi bliver nødt til at overveje risikobaseret overvågning af kronisk sygdom
Sundhedsvæsenet vil blive mødt med krav om at vurdere, hvilke borgere der har brug for hvad..
.: Region vil give sygeplejersker og diætister plads i specialeråd
Opgaverne på et hospital løses ikke kun af læger. Derfor vil Region Midtjylland inddrage andre faggrupper i de specialeråd, der rådgiver regionen om f.eks. tilrettelæggelse af behandling..
.: Hovedstaden dropper ’Business case’ for Sundhedsplatformen – men vil fortsat hente gevinster
Region Hovedstadens program for gevinstrealiseringer af Sundhedsplatformen vil fortsat være baseret på tal i IT-systemets nu skrinlagte business case.
.: Sundhedsøkonom: Hovedstaden opjusterer forventninger til gevinster ved Sundhedsplatformen
Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard undrer sig over, hvorfor Region Hovedstaden melder ud, at den har droppet Sundhedsplatformens business case, når den samtidig opdaterer business casen og skruer op for ‘gevinstrealiseringen’..
.: Sundhedsborgmester vil udbrede samarbejde mellem kommune og praksis
Almen praksis og kommunalt sundhedspersonale skal arbejde tæt sammen i lægehuse i Københavns udsatte boligområder, mener Københavns sundheds- og omsorgsborgmester..
.: Hovedstaden snart klar med nye meningitis-handlingplaner
Efter en række meningitissager er Region Hovedstaden ved at udarbejde handlingsplaner, hvor der vil være »adskillige læringspunkter«, skriver regionen i svar på politikerspørgsmål..
.: Diabetespatienter kan erstatte medicin med motion og sund kost
Nyt dansk studie viser, at sund kost og masser af motion kan hjælpe patienter med type 2-diabetes til at slippe af med medicin..
.: Syddanmark fravælger Sundhedsplatformen
Region Syddanmark har udvalgt tre leverandører, der skal give bud op en ny EPJ-platform. EPIC Systems blev fravalgt..
.: Apotekerforening: Lægers ordinationssystemer skal understøtte tilskud
Læger glemmer ofte at tage stilling til klausuleret tilskud. Apotekerforening ønsker, at it-systemerne i almen praksis bliver bedre til at oplyse, om et lægemiddel har tilskud eller ej..
.: Ny ledende overlæge vil øge kvaliteten for patienterne på Bornholm
Den 51-årige overlæge og FAS-formand, Anja Mitchell, har fået nyt job på Anæstesiologisk afdeling på Bornholms Hospital. Et af ønskerne er bedre kvalitet for patienterne..
.: Fem kvinder diagnosticeret med brystkræft efter mistanke om fejl
Regionshospitalet Viborg havde mistanke om fejl ved brystkræftundersøgelser. Nu har foreløbig fem kvinder fået konstateret brystkræft efter genundersøgelse..
.: Patienter med arveligt højt kolesterol bør behandles mere aggressivt
Slægtninge til personer med familiær hyperkolesterolæmi, der selv har sygdommen, har til trods for kolesterolsænkende behandling øget langtidsrisiko for blodpropper. Løsningen kan måske være tidligere og mere intensiv kolesterolsænkende behandling..
.: Ny teori: Tarmbakterier drejer hjernen ud af fatning
En belastet barndom kombineret med uheldige gener er ikke de eneste årsager til psykisk sygdom. Farlige bakterier i vores tarmfloraen har ifølge ny forskning også mange psykiatriske tilstande på samvittigheden. Vores moderne levevis giver dem optimale vilkår..
.: Hjertepatienter får samme behandling i hele Danmark
Dansk Hjerteregister vurderet, at behandlingen af patienter med hjerteklapsygdom og forsnævring i kranspulsårerne har høj og ensartet kvalitet i Danmark..
.: Diabetes kan behandles med immunterapi
Nyt studie viser, at immunterapi kan være en sikker behandling af type 1-diabetes.
.: Blodforgiftning og lungebetændelse kan medføre øget risiko for hjerte-kar-sygdom
Studie viser sammenhæng mellem blodforgiftning eller lungebetændelse og øget risiko for hjerte-kar-sygdomme..
.: Hospitalsenheden Horsens får ny administrationschef
Jan Højgaard Funder er ansat som administrationschef på Hospitalsenheden Horsens..
.: Regeringen vil flytte 100.000 kronikere væk fra hospitalsbehandling
Fremover skal op imod 100.000 patienter med type 2-diabetes og KOL behandles hjemme eller på lokale sundhedshuse i stedet for at troppe op på hospitalerne, lyder en varsling fra regeringen..
.: 157 læger mistænkt for misbrug eller psykiske problemer
Psykiske problemer eller misbrug af alkohol, stoffer eller medicin har ført til, at 157 læger aktuelt er sat under såkaldt 'egnethedstilsyn'. Et stigning som ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed skyldes, at patienter og kollegaer er blevet bedre til at slå alarm..
.: Grise rykker et skridt nærmere som organdonorer til mennesker
Forskere har slukket for nogle virusgener, der har sat en stopper for griseorganer i mennesker..
.: Politikere strides om navn til nyt hospital
Navngivning af det nye sygehus i Gødstrup vækker gammel strid. Regionsrådsmedlem mener, at hospitalet bør hedde ’Regionshospitalet Herning’. Holstebros borgmester er uenig..
.: Kejsersnit øger risiko for komplikationer ved fjernelse af livmoder
Kvinder, der har født ved kejsersnit, har større risiko for reoperation, efter de har fået fjernet livmoderen..
.: Ny ledende overlæge til Kolding
Poul Henning Madsen bliver ny ledende overlæge til Akutafdelingen og Medicinske sygdomme på Kolding Sygehus..
.: Enklere regler omkring journaladgang, tak
Adgang til journaloplysninger i EPJ – »straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder«..
.: Ny rørpost til blodprøver er så hurtig, at blodet slynges i stykker
Det nye Aarhus Universitetshospital skulle have taget avanceret system til transport af blodprøver i brug. Men systemet ødelægger prøverne..
.: Finansminister må opgive at sætte pris på en afskaffelse af produktivitetskrav
Finansministeren oplyser i et svar til Sundheds- og Ældreudvalget, at det er svært at sætte pris på en afskaffelse af produktivitetskravet i sundhedssektoren..
.: DSAM fraråder læger at ordinere cannabis
Grundlaget for at indføre en forsøgsordningen med medicinsk cannabis er alt for spinkelt, mener de praktiserende lægers videnskabelige selskab, der også frygter, at ordningen vil føre til øget arbejdspres i almen. .
.: Udbud af HPV-vaccine har kun en mulig vinder
Det igangværende udbud på HPV-vaccine til det danske børnevaccinationsprogram er udformet, så kun én vaccine kan vinde udbuddet..
.: Anja Mitchell får job på Bornholm
1. oktober skal Foreningen af Speciallægers formand være ledende overlæge på anæstesiologisk afdeling på Bornholms Hospital..OM SIDEN | © Copyright 2017 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |
| GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Film-Klip.dk | Topliste.dk | Top-100.dk |