GRATIS
.: Sommer Musik
.: Konkurrencer
.: Netradio
.: Gratis Gaver
.: TV Guide
.: Lån Penge
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
.: Find Priser
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | Film-Klip.dk | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: Arbejdsgruppe vil standardisere allergitest i Europa
EAACIs arbejdsgruppe ‘Interest Group Allergy Diagnosis’ mødes på kongressen med ambitionen om at blive enige om en fælles standard for de test, man bruger til at stille en allergidiagnose ud fra blodprøver. .
.: Dansk metode til mere præcis diagnose af kødallergi
Forskere fra Odense Research Center for Anaphylaxis (ORCA) præsenterer på EAACI en ny metode til hurtigt og sikkert at stille diagnosen kødallergi.   .
.: Penicillin og cefuroxim krydsreagerer sjældnere end antaget
Læger skal ikke være så bange for at behandle cefuroxim-allergikere med penicillin, da væsentlig færre patienter end hidtil antaget er allergiske over for begge stoffer på samme tid. Det viser ny dansk forskning. .
.: ALK-direktør om ny tablet mod birk: Vi har armene oppe
Medicinalvirksomheden ALK har netop fremlagt »stærke data« fra fase 3 for effekten af en ny tablet mod birkepollen..
.: EAACI uddeler prestigefyldt pris til forsker for stort peanut-studie
Daniel Bovet-prisen tildeles professor Gideon Lack som anerkendelse for hans LEAP-studie, der har vendt op og ned på internationale guidelines for forebyggelse af peanutallergi..
.: Nye biologiske lægemidler kan blive en spydspids mod allergi
Speciallæge i pædiatri tager bl.a. til EAACI for mere at vide om nye biologiske lægemidler, der sammen med immunterapi vil kunne blive et effektivt våben mod allergi..
.: Professor: EAACI viser vej til nye immunterapier
Charlotte Gotthard Mørtz får som medarrangør af EAACI travlt med at få alting til at klappe. Men hun håber også på, at hun hen mod kongressens slutning får en chance for at grave i, om der sker spændende nyt inden for immunterapien..
.: Læge jagter pålidelig test til lægemiddelallergi
Line Tanner, der er læge, ph.d. og post. doc. på ORCA, håber på, at årets store astma-allergi-kongres EAACI kan kaste en ny og entydig test til lægemiddelallergi af sig..
.: Forskningsleder: Lang vej til fælles forståelse af allergi
Overlæge Arne Høst håber på, at EAACI kommer til at bygge bro mellem allergologers forståelse af, hvordan allergier bedst forebygges. Det stritter stadig i alt for mange retninger, siger han..
.: Bindslev-Jensen: Ny banebrydende allergimedicin på vej
Selv om programmet for EAACI ikke vidner om det, vil et af forskernes helt store samtaleemner blive ny allergimedicin, der ikke kun dulmer symptomer, men bekæmper selve sygdommen. Det spår Carsten Bindslev-Jensen ved Syddansk Universitet..
.: Få alle nyheder fra den store EAACI-kongres i München
Dagens Medicin er på plads sammen med 8.000 læger ved den store europæiske astma/allergi-kongres EAACI.
.: EAACIs eks-vicepræsident: Ingen sensationelle studier i år
Selv om programmet for dette års EAACI ikke bugner af de helt store nyheder, synes professor Lars K. Poulsen stadig, at der er meget vigtig forskning at komme efter. For de små studier er nødvendige for at be- eller afkræfte de store, siger han..
.: »EAACI kan kaste lys over mørketal for mastocytose«
Sigurd Broesby-Olsen, der leder Mastocystosecentret Odense Universitetshospital, håber på, at han på EAACI kan finde inspiration til, hvad der skal til for at finde en kurativ behandling..
.: Praktiserende læger vil sælge opgavepakker til landets kommuner
Flere borgere lever et liv uden for hospitalerne med komplekse sygdomme. Det stiller større krav til kommunerne, som derfor skal kunne tilkøbe lægefaglige opgavepakker af de praktiserende læger, foreslår Danske Regioner og PLO i et fælles udspil..
.: Netværk for multisygdomsklinikker har fået vokseværk
Flere af landets multisygdomsklinikker er gået sammen i et netværk, hvor faglig sparring er i højsæde. På sigt håber grundlæggerne, at det kan blive et videnskabeligt selskab..
.: »Man skal samle alt sit krudt, og det skal være tørt«
I to årtier er Bent Hansen (S) mødt op til økonomiforhandlinger med syv forskellige finansministre. I år følger han den rituelle armlægning med stor interesse – på afstand. Han giver her sit bud på de vigtigste emner i år og giver et indblik i forhandlingens anatomi..
.: Ny metode vil forkorte udredningstid for lungekræft
Bispebjerg Hospital har taget en ny metode i brug for at diagnosticere patienter for lungekræft, der skal forkorte udredningstiden og gøre vejen til behandling kortere..
.: Mindeord om Hans Erik Johnsen
Hans Erik Johnsen 13.5.1948 – 17.5.2018.
.: Ny ledende overlæge til Psykiatrisk Afdeling Middelfart
Louise Ahrendt tiltræder som ny ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Middelfart..
.: KL-formand: Særlige pladser i psykiatrien hjælper ingen
Jacob Bundsgaard kritiserer psykiatriens 150 særlige pladser for at være dissonante med virkeligheden. »Vi er endt med en model, som ikke giver borgerne den hjælp, de reelt har brug for,« siger KL-formanden. .
.: Psykiatriske patienter venter på kommunale tilbud
I Region Midtjylland er psykiatriske patienter nødt til at blive længere på sygehuset end i regioner. Årsagen er manglende tilbud fra kommunerne..
.: Forskere: Ægtepar deler risici for at udvikle type 2 diabetes
Tidlig opsporing af udiagnosticeret diabetes og prædiabetes bør ikke kun være individfokuseret, men også inddrage ægtefællen i screeningsprocessen. Det mener en gruppe forskere, der i et nyt dansk studie påviser en sammenhæng mellem risikoen for at udvikle type 2 diabetes og ægtefællens BMI..
.: Behandling med fugtmættet luft kan gavne meget syge KOL-patienter
Nyt studie fra Aalborg Universitetshospital viser, at intensiv tilførsel af fugtmættet luft kan give meget syge KOL-patienter en bedre almentilstand og højere livskvalitet..
.: Forskere finder en årsag til astma i immunsystemet
Dansk forskningsprojekt har fundet en direkte sammenhæng mellem fem DNA-afvigelser og astma. Men der er et godt stykke vej til et lægemiddel, mener professor Torben Sigsgaard fra Aarhus Universitet..
.: Mænd har bedre effekt af immunterapi end kvinder
Stor metaanalyse peger på markant højere overlevelsesgevinst af immunterapi blandt mænd. Forskelle i kønnenes immunforsvar kan være en del af forklaringen, mener forskerne bag analysen..
.: Regeringen: Nærheds­mekanisme skal erstatte toprocentskrav
Det suspenderede toprocentskrav skal erstattes af en mekanisme, som sikrer, at patienterne behandles så tæt på hjemme som muligt, mener regeringen. Det skal flytte opgaver fra sygehusene til almen praksis og kommuner..
.: Aarhus Universitet har fundet ny leder for Institut for Klinisk Medicin
Til juli tiltræder professor og overlæge Jørgen Frøkiær som ny leder af Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. .
.: Syddanmark og Lif indgår aftale om lægers efteruddannelse
Ny aftale fastsætter retningslinjerne for samarbejde mellem lægemiddelvirksomheder og Region Syddanmark om efteruddannelse af læger. En aftale med de resterende tre regioner forventes på plads denne sommer..
.: Algoritme ville have reduceret prisen for Xtandi markant
Regneksempel viser, at danske hospitaler kunne opnå en besparelse på 230.000 kr. pr. behandling af prostatakræft ved at bruge den algoritme, som hollandske forskere har foreslået..
.: Forskere: Matematisk algoritme kan give markant billigere kræftmidler
Hollandske forskere foreslår, at medicinalfirmaer skal udregne priser på kræftmedicin efter en fastlagt algoritme. Dansk sundhedsøkonom mener, at det kan give markant lavere priser..
.: Løft den etiske fordring
Minimaletik udspiller sig hver dag i klinikken, når en behandling skal sættes i gang, eller når en patient skal rekrutteres til et forsøg.  .
.: Forskning finder sammenhæng mellem overvægt i barndommen og svær astma
Piger, der var overvægtig som børn, bliver oftere indlagt med svær astma, når de bliver voksne, viser dansk forskning..
.: Danske Patienter vil have kortlægning af milliarder til overbelægning
Belægningsprocenterne på de medicinske afdelinger er fortsat høje, selvom en handleplan og 2,4 mia. kr. skulle løse det. Danske Patienter vil have kortlægning af midlerne. .
.: Regionsråds­formand vil give økonomisk hjælp til Aarhus Universitetshospital
Anders Kühnau (S) foreslår at regionen giver Aarhus Universitetshospital 60 mio. kr. som tilskud til flytteudgifter. Andre midtjyske hospitaler skal spæde til..
.: Fælles indsats fik lægerne tilbage til Tingbjerg
Efter at have stået uden læge i tre år, har borgerne i Tingbjerg atter deres egen praktiserende læge. Et samarbejde mellem Region Hovedstaden, Københavns Kommune og PLO har trukket hele to læger til området..
.: Lægeforeningen vil rykke flere patienter ud til praktiserende psykiatere
Patienter med psykiske lidelser af moderat grad skal rykkes fra den pressede sygehuspsykiatri ud til praktiserende psykiatere, mener Lægeforeningen. .
.: Ny udredningsmetode giver boom i behandling af patienter med blodpropper
Ny udredningsmetode gør det muligt at behandle flere patienter med blodpropper. Hos Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital har det medført en stigning i antallet af patienter på 30 pct. den seneste måned..
.: Den rette, men dyre vej til psykisk syges inklusion
Det er mere end besynderligt, at Psykiatrifonden ikke forholder sig til den grumme virkelighed: At det er strukturelle forbedringer af de sygeste psykisk syges vilkår, som kunne føre til inklusion.
.: Nyt professor fokuserer på diabetes hos gravide
Overlæge Dorte Møller Jensen er udnævnt som klinisk professor på Syddansk Universitet. Hun skal forske inden for graviditet, diabetes og fedme..
.: Rygproblemet er lægeskabt
Milliarder af kroner kan spares og henvisningstiden vil falde dramatisk, hvis de mange patienter med rygproblemer ikke parkeres på venteliste til undersøgelse og behandling, alt imens de bliver sygemeldingsramte..
.: Region Nordjylland i vagtlæge-bommert anden pinsedag
Et forkert indstillet IT-system betød anden pinsedag, at borgerne i Region Nordjylland blev mødt af lægevagtens telefonsvarer. Regionen beklager, men ifølge vagtlægechef Eddie Nielsen er det ikke første gang, at der byttes om på hverdage og helligdage..
.: Odense Universitetshospital ansætter ny sygeplejefaglig direktør
Oversygeplejerske Mathilde Schmidt-Petersen tiltræder 15. juni som ny sygeplejefaglig direktør på Odense Universitetshospital..
.: Aarhus åbner snart landets største akutafdeling
3000 medarbejder får ny arbejdsplads, når Aarhus Universitetshospital om en uge åbner for hospitalets nybyggede akut-blok i Skejby. .
.: Rudkjøbing om selvmordsmanual: Den helt forkerte vej at gå
Aktivist-lægen Svend Lings, der har lagt en udførlig selvmordsmanual på nettet i et forsøg på at presse politikerne til at lovliggøre aktiv dødshjælp, går den helt forkerte vej, mener Lægeforeningen. »Folk, der ønsker at dø, skal have hjælp til at få det bedre,« siger formand Andreas Rudkjøbing..
.: Ny ledende overlæge skal styrke akutafdelingen på Nordsjællands Hospital
Kitten Engell Weber skal som ledende overlæge i akutafdelingen på Nordsjællands Hospital, være med til at positionere hospitalet som en attraktiv karrieremulighed inden for akutmedicin..
.: Regionspolitikere kræver svar om Sundheds­platformen
Politikerne i Region Hovedstaden kræver en redegørelse for væsentlige spørgsmål omkring Sundhedsplatformen, hvor de bl.a. vil vide, hvad det koster at komme ud af kontrakten. .
.: »Jeg var ved at gå i stå som sololæge«
Kristian Egersgård har genfundet glæden som praktiserende læge ved at flytte ind i Fredericias nye sundhedshus, indrettet i byens gamle hospital. Her får han bedre faciliteter og kollegialt fællesskab. Det er dyrere for ham, men han har ikke været i tvivl..
.: PLO-formand: Fint med penge, men nu melder udfordringerne sig
Udmøntningen af de første 200 mio. kr. til læge- og sundhedshuse glæder PLO-formand Christian Freitag. Investeringens succes afhænger dog af, om det lykkes at tiltrække praktiserende læger nok. .
.: Lose: Det er svært at se et mønster
Regionernes formand ærgrer sig over at have fået afslag på ansøgninger uden begrundelse og forstår ikke linjen i uddelingen af 200 mio. kr. til læge- og sundhedshuse. Sundhedsministeren siger, at man har prioriteret at »styrke flest mulige opgaver så tæt på borgeren som muligt«..OM SIDEN | © Copyright 2017 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |
| GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Film-Klip.dk | Topliste.dk | Top-100.dk |